Úvod » SEZONA 1972-1973 » MUŽI

PŘEDSTAVUJEME NOVÁČKA okresního přeboru kopané

publikováno 03.08.1972 (aktualizováno 11.05.2019)

TJ Sokol Rymice, oddíl kopané, si po sedmileté přestávce vybojoval opět postup do nejvyšší soutěže v okrese. Je nutno vysoko ocenit nezlomnou vůli a bojovnost mužstva nejen na hřišti, ale také při organizování akcí k zajištění finančních prostředků pro TJ. Hráči obětavě pomáhají, kde se dá. O tom svědčí i titul Vzorný oddíl, který TJ obdržela na základě vyhodnocení závazků k 50. výročí vzniku KSČ a FDTJ.

 

 Oddíl věnuje veškerou péči mládežnickým kolektivům, dorostu a žákům. U žáků se zatím výsledek neprojevil, ale dorostenci se umístili na 2. místě III. třídy a postoupili s dospělými také do okresního přeboru. Již na podzim se s některými dorostenci setkáme v družstvu dospělých.

 Okolo všech těchto úspěchů se točí lidé a bylo by nesprávné, kdybychom se o některých z nich nezmínili. Organizátor J. Daněk, věčně mladý Pepík Přívara, zkušený Franta Horák, obětavý J. Janalík a O. Bárta s Pepíkem Bílkem, nezištný J. Železný a většina hráčů dorostu a dospělých s bratry Markovými.

 Přípravu na podzimní boje v okresním přeboru zahájilo mužstvo zájezdem do Štítů a Jedlí. V sobotu porazily Rymice TJ Sokol Jedlí 2:1 (2:0), když obě branky vsítil J. Marek. V neděli pak vybojovaly další přátelské utkání ve Štítech. I v tomto utkání byly Rymice úspěšnější a zvítězily 2:1 (0:1), když branky vsítil M. Železný a V. Horák. V obou zápasech bylo vyzkoušeno několik dorostenců, kteří podali dobré výkony. Před zahájením nové soutěže sehraje oddíl ještě dva přátelské zápasy s nováčkem III. třídy S. Kvasice.

 Nová etapa kopané v Rymicích začala. Diváci uvidí výkonnější mužstva, bojovnější střetnutí. Musíme si však uvědomit, že i soupeř nastupuje na hřiště s úmyslem vyhrát. Rymicím půjde především o udržení se v okresním přeboru a získání zkušeností.

Mir. Horák

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XXIII/číslo 31 )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78038
Dnes: 0
Online: 2

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery