Úvod » SEZONA 1968-1969 » MUŽI

Na okraj ukončené III. třídy kopané

publikováno 14.11.1968 (aktualizováno 30.01.2019)

   Odloženými utkáními skončila v neděli 10. listopadu 1968 soutěž III. třídy kopané. Je nutné hned v úvodu říci, že takové pořadí v tabulce snad nečekal nikdo. Když S. Zlobice a T. Všechovice postoupily do okresního přeboru, předpokládalo se, že čelní místo ve III. třídě bude tvořit mužstvo S. Roštění, které do III. třídy sestoupilo z okresního přeboru. Ukázalo se však, že v Roštění kopaná upadá, což dokazují vysoké porážky na hřištích soupeřů. Jeho umístění až na 7. místě je tak trochu důkazem, že výkonnostní rozdíl mezi okresním přeborem a III. třídou nebude velký.

   Senzací podzimního kola je bezesporu mužstvo Sokola Rataje, které vede tabulku s náskokem 1 bodu, když bylo poraženo jen v posledním utkání na hřišti v Lubné. Zajímavým je, že zvítězilo v sedmi mistrovských utkání rozdílem jedné branky a dovedlo v Hulíně, Kostelanech i Rymicích rozhodnout utkání v posledních minutách hry. Velmi dobrý výkon v tomto mužstvu podává bývalý hráč Slávie Kroměříž Hrabal, který hrou v poli a také střelbou je vždy nejlepší na hřišti.

   Ani umístění druhého nováčka Sokola Rusavy na 4. místě není špatné. Tento kolektiv hraje bez vynikajících jedinců, ale všichni hráči mají v srdcích nesmírnou bojovnost a touhu po vítězství. Na jaře způsobí nejednomu mužstvu mnoho nesnází, hlavně na svém hřišti, kde jsou zvyklí hrát.

   Umístění Zahnašovic odpovídá jejich snaživému výkonu. Projevuje se však nedostatek hráčů a mužstvo pak zbytečně vysoko prohrává vinou několika nedisciplinovaných hráčů jako třeba v Lubné 12:2!

   I od mužstva Sokola Rymice a Rozkvět Počenice se očekávalo, že budou opět bojovat na špici tabulky. Rymicím však odešlo sedm mladých na vojnu a pokles je tu pochopitelný, ale v Počenicích je stále nevyřešen problém s hostujícími vojáky z Kroměříže. Domácí hráči se někdy zlobí oprávněně.

   Hráči Sokola Pačlavice mají soustavný primát - nezískali ve III. třídě ani bod, vrátili je 10 branek, ale obdrželi jich 60! Jejich výkon v současné době by neobstál ani ve IV. třídě. Potěšitelné je, že vsadili na mladé hráče a že se dostavili ke všem mistrovským utkáním.

   Nejvíce branek nastříleli útočníci Sokola Lubné 45 a Hulína 39. Nejlepší obranu mají také v Lubné, dostala jen 15 branek.

   Celkový průběh všech zápasů III. třídy byl dobrý, i když v Kostelci musel být kontumován výsledek pro S. Břest. Došlo i k několika vyloučením, ale ve srovnání s uplynulým podzimem je vidět zlepšení.

   V soutěži se vytvořily tři výkonnostní skupiny. Nejsilnější tvoří Rataje, Lubná a Hulín B, tu druhou tvoří střed tabulky a nejslabší představují Pačlavice.

   I když lze předpokládat nástup mužstev z konce tabulky, přesto se domnívám, že vítěz III. třídy vyjde z toho nejsilnějšího trojlístku.

Miroslav Horák

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XIX/číslo 48 )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78041
Dnes: 3
Online: 1

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz