Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » SEZONA 1961-1962 » MUŽI

Jací hráči, taková je hra

publikováno 26.10.1961 (aktualizováno 26.01.2019)

Mistrovská sezóna je v plném proudu. Boje o body jsou tuhé a tvrdé. Vzrušující a horké chvíle prožívají nejen hráči a činovníci, ale i obecenstvo. Přitom jsou časté případy, kdy při vzrušujících momentech dochází k nepěkným zjevům. Důležitými a řídícími články ve všech případech zůstávají rozhodčí a trenéři. Není-li mezi nimi společné souhry, dochází k přestupkům, jejichž důsledky jsou projednávány v disciplinární komisi a viníci potrestáni. Vzhledem k tomu, že těchto přečinů proti pravidlům hry a slušnému vystupování bylo v tomto roce mnohem více, rozhodla se disciplinární komise sekce kopané všechny případy zveřejnit. Tresty jsou za období od 20. srpna do 4. října 1961.

 PŘÍSNOU DŮTKOU S VÝSTRAHOU byli potrestáni hráči: J. Vaculík, Kvasice, za nesportovní chování, J. Hlobil, Chropyně, za pokus o napadení hráče, M. Navrátil, Kroměříž B, za nesportovní chování, fotbalový oddíl Loukov za výtržnosti diváků, oddíl Rymice za výtržnosti diváků, oddíl Rataje za nebezpečnou hru mužstva.

 2 TÝDNY PODMÍNĚNĚ O. Žilka, Prasklice, za nebezpečnou hru, O. Santner, Kroměříž B a M. Fritz, Kroměříž B, za nebezpečnou hru. E. Varta, Chropyně, za nesportovní chování.

 4 TÝDNY PODMÍNĚNĚ Fr. Holík, Roštění a O. Staněk, Koryčany, za napadení protihráče.

 1 ROK NEPODMÍNĚNĚ M. Čada, Němčice, J. Chytil, Kostelec, za inzultaci rozhodčího, 6 MĚSÍCŮ NEPODMÍNĚNĚ Virgler, Kostelec, za úmyslné udeření rozhodčího míčem, 3 MĚSÍCE NEPODMÍNĚNĚ St. Svozílek, Lutopecny, za kopnutí protihráče bez míče, 2 MĚSÍCE NEPODMÍNĚNĚ Ant. Svozílek, Lutopecny, za neoprávněný start, A. Šupčík, Kvasice, za urážku rozhodčího a nesportovní chování, O. Antek, Kostelec, za vyhrožování rozhodčímu, 6 TÝDNŮ NEPODMÍNĚNĚ J. Diatka, Němčice, za start spoluhráče v podnapilém stavu, 5 TÝDNŮ NEPODMÍNĚNĚ J. Deneš, Dřínov, za urážku činovníků sekce, 4 TÝDNY NEPODMÍNĚNĚ V. Hýžďal, Dřínov, za popírání skut. událostí, oddíl Kostelec za inzultaci rozhodčího a uzavření hřiště na stejnou dobu. 2 TÝDNY NEPODMÍNĚNĚ M. Usein, Rymice, za nesportovní chování vůči rozhodčímu, V. Sedlář, Žopy, za urážku rozhodčího po zápase, F. Chytil, Chropyně, za udeření protihráče, oddíl Dřínov za inzultaci rozhodčího a na stejnou dobu uzavřeno hřiště. 1 ROK NESMÍ VYKONÁVAT ŽÁDNOU FUNKCI Ot. Nebuchla za to, že vnikl jako pořadatel do hřiště s úmyslem přinutit rozhodčího změnit rozhodnutí.

 Souhrn podmíněných trestů činí 5 měsíců a nepodmíněných 3 roky, 9 měsíců a 3 týdny.

 Abychom zlepšili ukázněnost hráčů, činovníků a obecenstva, budeme i do budoucna pravidelně zveřejňovat všechny provinilce a jejich přestupky, kteří zapomínají, že kopaná je sport, jenž má přispívat k upevňování zdraví závodníků, že klubismus nemá místo mezi slušnými a poctivými sportovci a že výchova sportovce a kolektivu nesmí být nikdy a v žádném případě podceňována. Apelujeme na všechny oddíly, mající rozhlasové zařízení na svém hřišti, any zaměřily své relace na propagačně výchovnou část a současně i na výklad důležitých pravidel hry. Je na čase upustit od běžného formálního hlášení, omezujícího se pouze na ohlášení sestav družstev a rozhodčího.

Sekce kopané,

OV ČSTV, Kroměříž

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XII./číslo 43 ) 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78080
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz