Úvod » SEZONA 2009-2010 » MUŽI

Rymice mají stogólového střelce Pavla Plhala

publikováno 16.02.2010

Na čtvrtých příčkách s teoretickou šancí na postup do finálové skupiny jsou ve fotbalové III. třídě týmy Rymic a Kvasic B. Oba týmy mají hodně společného. Dobře do sezony vstoupily, ale závěr podzimu je zastihl v útlumu. V obou klubech nastupují také elitní kanonýři svých skupin. Pavel Plhal (Rymice) a Jan Večerka (Kvasice B).

4. SOKOL RYMICE

Rymice vstoupily do nové sezony dobře a ještě po pěti kolech byly na druhé příčce. Dokázaly obrat o body i druhé Rataje (0:0). Druhá polovina podzimu už tak dobře mužstvu nevyšla. Překvapily především prohry s Bezměrovem a Pravčicemi. Chuť si hráči spravili až v posledním kole, kdy rozstříleli rezervu Kostelce výsledkem 10:1.

Spolu s Ratajemi jsou Rymice nejlépe střílející tým, který byl úspěšnější venku než doma. Na hřištích soupeřů nastřílely Rymice o patnáct gólů víc než doma. Tradiční oporou Rymic je kanonýr Pavel Plhal, který nastřílel v podzimní části 15 gólů. Od roku 2000 má na svém kontě už 123 branek v dresu Rymic ve III. třídě.

Deset otázek pro hrajícího předsedu Aleše Marka

Jak jste spokojeni s podzimní částí III. třídy?

Spokojený nemůžu být, protože co se týká výsledků, tak jsme zůstali trošičku za očekáváním. Nepodrželi nás brankáři, ale všechno na ně taky svalovat nemůžeme. Jejich výkyvy se však promítly do výkonu celého mužstva.

Vám vyšel vstup do sezony. Postupem však šla výkonnost mužstva směrem dolů…

Zápas s Bezměrovem nás nezastihl v dobré psychické pohodě. Přišli jsme totiž o trenéra, který v průběhu podzimu svou činnost ukončil. Proto byly tréninky takové všelijaké. Ztráta bodů s Pravčicemi byla překvapivá, ale jak už jsem říkal, nezachytal nám brankář. Tam jsme přišli o body velice zbytečně.

V čem je největší síla vašeho mužstva?

Dá se říct, že v ofenzivě. Ano, defenzivní činnost není špatná. Už v minulé sezoně jsme patřili mezi mužstva, která inkasovala málo gólů. To za nás ještě chytal zkušený brankář, který už zanechal aktivní činnost. Po jeho odchodu si přestali hráči v obranné činnosti tolik věřit. Útokem se všechno nedožene.

Je těžké udržet v mužstvu vašeho nejlepšího střelce Pavla Plhala?

Zaječí úmysly má, to nepopírám. Je o něho celkem zájem. Je to však rymický patriot. Je u nás celkem dobrá parta kluků, kteří mají k sobě i věkem blízko. V klubu jsou jenom dva hráči starší pětatřiceti let. Díky tomu u nás hlavně Pavel zůstává.

Soutěž je letos rozdělená na tři skupiny a o postupujících se bude rozhodovat na jaře ve finálové skupině. Jak hodnotíte nový hrací systém?

Řekl bych, že je to zpestření soutěže, protože se utkávají mužstva z různých koutů okresu. Vítám to jako příjemnou změnu, protože se můžeme měřit se soupeři, se kterými bychom asi jenom těžko hráli. Před sezonou jsme se chtěli poprat o postup do finálové skupiny, ale pokud by se nám to nepovedlo, tak rozhodně neztratíme motivaci. Mě fotbal baví a věřím, že i ostatní spoluhráče. Určitě budeme chtít dosahovat co nejlepších výsledků i ve skupině o konečné pořadí.

Koho považujete za největšího kandidáta na postup do okresního přeboru?

To je těžká otázka. Mně se velmi herně líbily Rataje. Přál bych jim to.

Co vás v podzimní části nejvíc překvapilo?

Očekával jsem, že kvalita nových soupeřů z kroměřížska bude na nižší úrovni. Nicméně se ukázalo, že mužstva mají dobrou kvalitu. To mě příjemně překvapilo.

Dojde ve vašem týmu k nějakým zásadním změnám?

Zatím se o všem teprve jedná. Důležitým prvkem pro mužstvo je samozřejmě brankář. Proto je dobré sehnat kvalitního gólmana. Zatím se nám to nedaří, protože i ostatní kluby řeší problém na postu gólmana.

Na čem hlavně potřebujete přes zimu zapracovat?

Bylo by dobré trošičku zlepšit fyzickou připravenost mužstva. Fyzičky není nikdy dost. Měli by se také zlepšit tréninky a účast na nich. Podobné problémy však řeší i ostatní soupeři. Hráči chodí do práce nebo soukromě podnikají a čas na fotbal hledají velice těžko.

Jak vypadá zimní příprava?

Zimní přípravu jsme začali před třemi týdny. Probíhá v tělocvičně a ven chodíme běhat. Soustředění neplánujeme, protože bychom nemohli odjet v odpovídajícím počtu. V plánu máme přípravné zápasy, které odehrajeme na hřištích v Kroměříži nebo Hulíně.

Celkem: 6 – 3 – 4, 39:25 21 (4.)

Doma: 2 – 2 – 2, 12:7 8 (7.)

Venku: 4 – 1 – 2, 27:18 13 (3.)

Průměrná návštěva na domácích zápasech: 95 diváků (5.)

Hráči: Zdeněk Zapletal (13–4), Roman Fuksa (13–3), Michal Hausknecht (13–3), Jaromír Dítě (13–2), Pavel Plhal (12–15), Aleš Marek (12–0), David Odložilík (12–0), Stanislav Čech (11–4), Petr Mlčák (11–1), Tomáš Odložilík (10–0), David Mirynský (8–3), Antonín Marek (8–1), Roman Pšeja (7–0), Adam Rybák (7–0), Petr Bureš (6–0), Václav Rybák (6–0), Karel Kubeša (5–1), Karel Herník (2–0), Roman Machovský (1–0)

(zdroj: Kroměřížský deník)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 77847
Dnes: 0
Online: 4

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery