Úvod » SEZONA 2008-2009 » MUŽI

Nejlepší obranou se mohou chlubit Rymice

publikováno 06.01.2009

Se ztrátou tří bodů na třetí Ludslavice skončili po podzimu ve III. třídě skupině A na čtvrté příčce fotbalisté z Rymic.

 

4. TJ SOKOL RYMICE

Účastník I. A třídy z konce minulého století přezimuje na čtvrté příčce. S podzimem mohou být v klubu spokojeni. Cílem pro jarní část bude udržet stávající postavení.

Mužstvo především zapracovalo na defenzivě, která inkasovala jen deset branek, a je tak v celé soutěži nejpevnější. Zahanbit se ale nenechali ani útočníci, kteří dostali míč za hostujícího brankáře 34krát.

Nejvíce se z nich činil Pavel Plhal, který rozvlnil síť jedenáctkrát, a do stovky branek ve III. třídě mu chybí už jen čtyři přesné zásahy.

Na vlastním hřišti neprohrály Rymice jediný zápas a ztratily jen dva body po úvodní remíze s Loukovem 1:1. Mimo domácí hřiště dokázaly Rymice uspět jen na půdě desátého Hlinska a jedenácté rezervy Kyselovic.

 

Šest otázek pro předsedu Zdeňka Machovského

Myslíte si, že odvedená práce vašich hráčů odpovídá podmínkám, jež jsou v Rymicích?
To rozhodně. Hráči mají dnes lepší podmínky, než jsme mívali v době, kdy klub hrával v I. A třídě. Nemohou si na nic stěžovat. Všechny naše závazky vůči hráčům jsme splnili. Naopak my funkcionáři jsme s podzimními výsledky spokojeni.

Domácí prostředí bývá dvousečné. Jak je vnímáte vy osobně, když tým ztratil doma ze sedmi zápasů jen dva body za remízu?
Nám se opravdu doma daří a prostředí na vlastním hřišti je pro nás velkou výhodou. Tým však dokázal také několikrát výsledkově překvapit i venku.

Má kanonýr Plhal v týmu výsadní postavení, že ostatní hrají na něho?
Myslím si, že ne. Pavel je typický útočník, kterému nechybí rychlost a dokáže přesné přihrávky spoluhráčů využít k brejkovým situacím. Myslím si, že by uspěl i v I. B třídě. Dřív chtěl odejít do vyšší soutěže, ale s příchodem trenéra Petra Vávry se situace v týmu zlepšila a nyní nemá důvod z Rymic odcházet.

Víte, že mu schází už jen čtyři branky, aby své konto zaokrouhlil na kulatou stovku ve III. třídě?
To nevím. Vím, že jich dal dost, ale tuto informaci se dovídám až od vás. Zbývající čtyři branky si tak budeme hlídat a potom to určitě nějak oslavíme.

Táhne mužstvo za jeden provaz a nebyl v něm žádný problém?
Právě dobrá parta a soudržnost celého týmu se podepsaly na kvalitních výkonech a dobrých výsledcích v podzimní části.

Trénuje se v Rymicích víc než v jiných klubech III. třídy?
Hráči se scházejí dvakrát týdně a pod vedením Petra Vávry mají dostatečně kvalitní přípravu na III. třídu. Nevím, jestli se v některém jiném klubu trénuje třikrát týdně. U nás by to nešlo, protože víc volného času v týdnu hráči nemají.

 

Bilance: 8 2 3 34:10 26 Doma: 6 1 0 25:3 19 Venku: 2 1 3 9:7 7

Průměrná návštěvnost doma: 65 (8.)

Střelci: 11 – Pavel Plhal, 8 – Michal Hausknecht, 4 - Karel Kubeša, 3 – Ján Bartalský, Jaromír Dítě, Roman Fuksa, 1 - David Mirynský, Petr Mlčák.

Střelci ve III. třídě od roku 2000: 96 – Pavel Plhal, 48 – Zdeněk Zapletal, 26 – Roman Fuksa, 23 – David Mirynský, 20 – Jaromír Dítě, 17 – Antonín Bakalík, 15 – Michal Hausknecht, Jaromír Marek, 13 – Martin Kováč, Tomáš Nesrsta.

Trenér: Petr Vávra.

(zdroj: Kroměřížský deník)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78037
Dnes: 7
Online: 2

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery