Úvod » SEZONA 1997-1998 » MUŽI

Muži - utkání I. A třídy, skupiny A

publikováno 01.07.1997 (aktualizováno 07.03.2017)

 

10. 08. 1997   Rymice - TJ Holešov   2 : 1

Úvod utkání patřil domácím, kteří mohli jít do vedení, ale brankář Holešova Daněk obě jejich šance zmařil. Po dvaceti minutách hry se mohli radovat hosté, ale ani Zapletal, ani Novák nedovedli vypracované šance zužitkovat. Závěr I. pločasu se hrál více na rohy než na branky. Druhý poločas zahájil Holešov přesným úderem a také zakončením. K míči se dostal Novák, přesně přihrál Vaculíkovi a ten rozvlnil síť domácího brankáře Procházky - 0:1. Pak se blýskl dobrými zákroky Daněk a již se zdálo, že si Holešov po letech konečně odveze z Rymic body. Běžela 85. minuta, Janoš střílel trestný kop, míč se od dobře postavené zdi odrazil k jeho nohám a překrásná bomba skončila v síti hostů. Domácí bojovali dál. Machovský zatáhl míč do trestného území a jeho jemný centr našel hlavičku Pospíšila, který zajistil domácím vedení. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 32 )

24. 08. 1997   Rymice - TJ Vizovice-Lutonina   1 : 4

Bartolomějské hody nebyly tentokrát pro Rymice úspěšné. Vysoká prohra nebyla důsledkem slabé hry nebo převahy hostů, ale důsledkem neproměněných šancí domácími útočníky. Hráči Rymic si od začátku vytvořili převahu, ale Vávra netrefil, Železnému míč vyrazil brankář. Naopak hosté podnikli první útok a hned zakončili vedoucí brankou. Domácí vyrovnali Walsem z penalty. A znovu stačil hostům jediný útok a po chybě brankáře Procházky šli znovu do vedení. II. poločas byl ve znamení náporu domácích, vyrovnání měl na kopačce Machovský, ale střílel vedle stejně jako Wals. Hostující Zicha zvýšil na 1:3. Domácí se nevzdávali, ale chyběla jim přesnost a důraz v koncovce. Naopak hosté své vedení potvrdili čtvrtou brankou. U domácích vynikl bojovností a příkladnou hrou v poli Železný. Řídil Humpa z Kroměříže. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 34 )

28. 09. 1997   SK Hrachovec - Rymice   1 : 0

Hráči Rymic se chopili iniciativy a útočnou hrou si vytvářeli i příležitosti ke střelbě. Nejprve Vávra mířil vedle, potom dobře předložil míč Topičovi, ale i on branku minul. Ve 26. minutě kopali domácí trestný kop, míč skončil na tyči a rymická obrana jen přihlížela, jak domácí Tvarůžek pohodlně střílí jedinou, ale vítěznou branku domácích. Potom byl v neustálé permanenci domácí brankář po střelách Topiče, Železného a Vávry a stejný obraz hry se naskytl i ve II. poločase. Domácí brankář však nebyl překonán. V 75. minutě se podařilo Machovskému, ale z brankové čáry vykopl míč obránce. Pochvalu v mužstvu Rymic si zaslouží obránce Nedbal, záložník Železný a v útoku Vávra s Mikulíkem. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 39 )

05. 10. 1997   Rymice - Stavokov Vsetín   1 : 0

Proti vedoucímu mužstvu nastoupili hráči Rymic bez respektu a na hřišti to bylo vidět. Získávali si mírnou převahu a prim hráli nejstarší hráči domácích - 43letý stoper Janoš a v záloze Železný. Přes tuto optickou převahu nedokázali hráči proměnit gólové šance a také soupeř v proměňování šancí pokulhával. Ve II. poločase domácí ještě víc přitlačili a výsledkem byl gól z pokutového kopu, který proměnil domácí Wals. Hostující mužstvo se psychicky zlomilo, začalo ostře faulovat a tak rozhodčí jim jednoho hráče vyloučil. Domácí ještě více přidali, ale žádnou ze šancí se jim nepodařilo proměnit i když podali nejlepší výkon podzimu. Rozhodčí přispěli ke zdárnému průběhu utkání a cca 150 diváků odměnilo domácí mužstvo při odchodu do šaten potleskem a poděkováním. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 40 )

19. 10. 1997   Rymice - SK Lidečko   3 : 0

Obrat v utkání nastal ve II. poločase, kdy domácí vrhli všechny síly do útoku. Již v 50. minutě dal gól Tomáš Železný po chybě brankáře, za 12 minut přidal druhou branku Petr Vrána a domácí vystupňovali svou převahu a hosté se úporně bránili. Při jedné z gólových příležitostí domácího mužstva faulovali v pokutovém území Dočkala, který pak uzavřel skóre utkání penaltou na 3:0. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 42 )

02. 11. 1997   Rymice - Bylnice   3 : 1

V I. poločase byla hra obou mužstev rozháraná a málo pohledná pro diváky. Domácí mužstvo se ujalo vedení Topičem, ale soupeř srovnal na 1:1. Do II. poločasu domácí mužstvo vložilo všechny síly do útoku, ale brankář hostů byl výborný. Až v 60. minutě nestačil na hlavičku Janoše a domácí opět vedli. Soupeř s námahou odvracel útoky domácích, kteří hráli chvílemi exhibici. Při jednom z útoků byl sražen ve vápně agilně hrající Pospíšil a pokutový kop s přehledem proměnil Wals. Za zmíňku stojí nastřelená tyč Zlámalem, ale výsledek se do konce utkání nezměnil. Věrní diváci odcházeli spokojeni. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 44 )

29. 03. 1998  TJ Holešov - Rymice   2 : 0

Souboj dvou sousedních mužstev v tabulce i dlouhodobých rivalů v derby utkání tentokrát diváky přiliš nenadchl. Mužstva nejsou ještě rozehraná, vázla kombinace a střelba byla téměř zanedbatelná. Výjimku tvořila jen 20. minuta, kdy dal Truhlář vedoucí branku Holešova a poslední minuta I. poločasu, kdy Rymice nastřelily tyč. Diváci neviděli příliš fotbalových pochoutek ani vzruchu. Akce byly nedůrazné, brankáři téměř bez práce. Míč na kopačkách měli více hráči Rymic, ale u pokutového území jejich akce končily. Vzruch přinesla až poslední minuta utkání, kdy míč z hlavičky Zachary skončil v síti brankáře Procházky z Rymic. Dobře rozhodoval Humpa z Kroměříže. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 13 )

05. 04. 1998   Rymice - FC Elseremo Brumov B   0 : 1

Hosté nastoupili po výsledku z minulého kola sebevědomě, ale domácí mužstvo i přes absenci několika velmi dobrých hráčů se soupeře nezaleklo a dokonce mělo celý I. poločas optickou převahu. Bohužel se nenašel žádný z hráčů, aby proměnil šance před soupeřovou brankou. Lekci z proměňování jim soupeř ukázal těsně před poločasem, kdy proměnil ojedinělou šanci ve vedoucí gól. Celý II. poločas domácí útočili, ale obranu hostů se jim nepodařilo překonat. Nenašel se jediný domácí hrář, který by překonal obranný val. Domácí si za předvedenou hru zasloužili získat alespoň remízu. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 14 )

19. 04. 1998   Rymice - Halenkov   4 : 0

Předchozí tři smolné a prohrané zápasy odčinili hráči Rymic v utkání s Halenkovem. Hra se jim dařila a vedení se ujali po překrásné střele Walse, na další góly si diváci museli počkat do II. poločasu, kdy Vávra zvýšil na 2:0, třetí branku přidal Železný ze 17 metrů po trestném kopu a skóre uzavřel opět Vávra. Za zmínku stojí 89. minuta, kdy Železný se pokusil udělat kličku brankáře, ale ten mu míč chytil. Všichni domácí hráči si zaslouží poděkování za předvedený výkon. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 16 )

03. 05. 1998   Rymice - TJ Kateřinice   3 : 0

Domácí hráči nastoupili proti vedoucímu mužstvu tabulky bez respektu a získali mírnou převahu, kterou se jim nepodařilo vyjádřit gólem. Když se domácímu Janošovi podařilo míč dotlačit do sítě soupeře, rozhodčí gól pro signalizaci pomezního za údajný ofsajd neuznal. Z počátku II. poločasu se hosté snažili tlačit, ale domácí odpověděli tím nejlepším co mohli, a to je gólem v 15. minutě Radomíra Janoše, mimochodem nejstaršího hráče na hřišti, kterému bude 44 let. V 69. minutě hosté neproměnili přísně nařízený pokutový kop. Tato chvíle jakoby vlila živou vodu na domácí hráče a jeden útok za druhým se valil na branku soupeře. Na 2:0 pro domácí zvýšil opět Janoš v 75. minutě a čistý hatrick dovršil tento hráč v 85. minutě. Po zimním zranění to byl jeho první zápas a to ještě na nezvyklém místě středního útočníka. Pochvalu zaslouží i nejlepší hráč na hřišti Jaroslav Železný, který svým výkonem strhl k vynikajícímu výkonu celé mužstvo. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 18 )

17. 05. 1998   Rymice - SK Hrachovec   3 : 3

Velký nápor domácího mužstva, které zatlačilo soupeře i proto větru k jeho brance, vyústil v 10. minutě v úvodní branku Mikulíka. V 17. minutě zvýšil Wals z penalty na 2:0 a ve 28. minutě přidal krásný třetí gól Bartošík přímo z rohu. Několikrát hosty zachránila tyč nebo břevno. V 33. minutě hosté snížili, když domácí brankář měl zakrytý výhled. Ve II. poločase domácí hráči nepochopitelně přestali hrát a dovolili soupeři vstřelit dva góly a tím vlastně ztratili vyhrané utkání a získat remízu. Hrou  ve II. poločase domácí hráči zklamali své příznivce. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 20 )

31. 05. 1998   Rymice - FC Fryšták   2 : 2

Obě mužstva mají zajištěno setrvání v I. A třídě, a tak šlo jen o prestiž, i když mírným favoritem byli hosté. Ti si vytvořili v I. poločase mírnou územní převahu, ale do vedení se dostali domácí ve 30. minutě Vaculíkem z pokutového kopu. Hostům se podařilo vyrovnat ve 42. minutě Gertlerem také z pokutového kopu. Po přestávce se hra vyrovnala, ale domácí byli nebezpečnější a vytvořili si více šancí, které však zahazovali. V 55. minutě se do vedení dostali hosté a opět nebezpečným střelcem Gertlerem. Domácí to však vůbec nezlomilo, pilně útočili a v 75. minutě přišlo vyrovnání z kopačky Milana Hausknechta, který proměnil pokutový kop za sražení. Pohledné a bojovné utkání vidělo na 200 diváků. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 22 )

14. 06. 1998   Rymice - Štítná nad Vláří   4 : 3

Hráči Rymic se hned od začátku vrhli do útoku a předháněli se v zahazování gólových šancí. Až ve 20. minutě ukázal Železný, že umí střílet góly a domácí šli do vedení. Za pohé čtyři minuty hosté z ojedinělé akce vyrovnali, ale domácí Vávra dal 2:1, hosté do přestávky opět vyrovnali. Ve II. poločase pokračovala rozháraná hra, hosté se ujali vedení 2:3, za domácí vyrovnal Machovský a v závěrečném náporu domácích dal hlavou Uličný vítězný gól. ( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník IX./číslo 24 )

 

 

TABULKA ODEHRANÝCH KOL

SKUPINA     A

1. TJ Kateřinice    82 : 32     58 
2. Stavokov Vsetín 61 : 19 57
3. TJ Horní Lideč 52 : 32 55
4. FC Fryšták 56 : 38 45
5. FC Elseremo Brumov B 56 : 38 45
6. TJ Vizovice-Lutonina 48 : 39 37
7. SK Hrachovec 37 : 42 31
8. TJ Holešov 45 : 59 31
9. TJ Sokol Rymice 45 : 55 29
10. Bylnice 36 : 69 28
11. Štítná nad Vláří 34 : 67 28
12. SK Lidečko 28 : 50 27
13. FC Vsetín 29 : 46 23
14. Halenkov 33 : 67 20

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78028
Dnes: 7
Online: 3

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery