Úvod » SEZONA 1996-1997 » MUŽI

Skvělý rok kopané Sokola Rymice

publikováno 21.01.1997 (aktualizováno 04.03.2017)

Je všeobecně známo, že kopaná v Rymicích patří mezi nejlepší v okrese, a také je známo, že již po 13 sezon Rymičtí úspěšně bojují v I. A třídě Středomoravské župy (dříve krajská soutěž).

Mužstvo Sokola Rymice vždy skončilo na předních místech tabulky, ale nikdy nepostoupilo do přeboru. Nejblíže k postupu mělo v sezoně 1987-88, ale nakonec postoupil Brumov, když Rymičtí zůstali na druhém místě. Ale i tak jsou výkony rymických fotbalistů obdivuhodné.

Začátkem minulého roku i v jeho průběhu, získalo mužstvo několik posil, které se ve všech případech uvedly dobře. Týká se to Petra Topiče, který přestoupil z Roštění, Ivo Mikulíka (Prusinovice), Rostislava Burdy (Hulín), Rostislava Janalíka (Všetuly) a Přemysl Procházka (Kojetín).

Dobrými výsledky v jarní části soutěže sezony 1995-96 se Rymičtí nakonec umístili na velmi pěkném pátém místě. Impozantním vstupem do podzimní sezony (1 porážka z 9 utkání) se nakonec prodrali do čela tabulky a na druhý Brumov "B" mají náskok čtyř bodů. O další ambicích mužstva nejlépe hovoří "tabulky pravdy". Rymice mají +8 bodů, druhý a třetí FC Vsetín a Holešov +4 body a dále následuje Brumov "B" a St. Vsetín s +1 bodem. Kromě Brumova "B" hrají všechny družstva na jaře svá utkání na půdě Rymic.

Již několik roků mužstvo trénuje Jindřich Pruš z Holešova a kádr tvoří tito hráči: brankáři Petr Bureš a Přemysl Procházka, dále Rostislav Burda, Rudolf Machovský, Radomír Janoš, Mojmír Hrudík, Ivo Mikulík, Jaroslav Železný, Petr Vávra, Petr Topič, Petr Wals, Zdeněk Zapletal, Jaromír Marek, Milan Hausknecht, Tomáš Železný a Rostislav Janalík. Celková bilance z podzimní sezony 1996-97 je následující: 13 utkání, z toho 8 vítězství, 2 remízy, 3 prohry a skóre 36:20. Nejlepším střelcem se stal Ivo Mikulík 13 góly, dále Petr Vávra se sedmi a Zdeněk Zapletal s pěti brankami.

Aby mužstvo obstálo v nastávající jarní sezoně, musí řešit jeden problém, který spočívá v poměrně úzkém kádru hráčů. Vždyť celou podzimní část odehrálo jen se 16 hráči včetně dvou brankařů. Bylo štěstím, že se hráčům vyhýbala (až na jeden případ) vážnější zranění a rovněž případné nepodmíněné tresty.

V Rymicích se už teď těší na zahájení jarní sezony, která bude patřit k nejtěžším v úspěšné historii rymické kopané. Diváci se mohou, ostatně jako už řadu let, těšit na velmi dobrou kopanou. Věřme, že hráči budou i nadále podávat dobré výkony, i proto, že nebudou mít nad hlavou Damoklův měč v podobě sestupu a před sebou šílející funkcionaře, kterým by šlo za každou cenu jen a jen o postup. Fr. Horák

( zdroj: Týdeník Kroměřížska ročník VIII./číslo 3 )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78035
Dnes: 5
Online: 1

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery