Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » SEZONA 1975-1976 » MUŽI

Výzva oddílům kopané

publikováno 11.03.1976 (aktualizováno 22.06.2020)

Komise rozhodčích fotbalového svazu na svém semináři koncem minulého roku kriticky zhodnotila svou činnost v r. 1975. K největším nedostatkům stále patří málo početná základna rozhodčích. Komise rozhodčích má pro řízení okresních soutěží k dispozici pouze 22 rozhodčích, 11 rozhodčích řídí utkání krajských soutěží a s. Ondo III. ligu. Z toho vyplývá, že nejsme schopni obsazovat všechna utkání, zejména mládežnická, na kterých nám hodně záleží.

   Pro zlepšení činnosti vylásila komise socialistickou soutěž na počest XV. sjezdu KSČ, jejímž cílem je zkvalitnění řízení utkání ze strany rozhodčích. Kritéria této soutěže jsou přísná, věříme však, že se nám touto cestou podaří odstranit nedostatky, které se nám zatím v naší práci vyskytují. Rovněž hodnotný je závazek rozhodčích okresních soutěží, že odřídí v sezóně 1975-76 pět žákovských utkání, která se hrají v sobotu. Komise rozhodčích ve spolupráci s jihomoravským fotbalovým svazem vyškolila ze svých řad šest nových technických instruktorů, kteří budou nasazováni k hodnocení rozhodčích okresních soutěží. Jsou to soudruzi: Babušník, Bubela, Jureček, Matyáš, Melichárek a Pešák.

   Komise rozhodčích požádala počátkem roku 1976 oddíly, aby nahlásily nové zájemce na školení rozhodčích, které se má uskutečnit koncem března. Toto školení se může uskutečnit pouze za předpokladu, že se přihlásí alespoň osm uchazečů. Přístup většiny oddílů kopané je však zarážející. Do dnešního dbe byl nahlášen pouze jeden uchazeč. Nad vlastní politickovýchovnou prací v oddíle by se měly především zamyslet oddíly, které nemají kvalifikované rozhodčí, jako např. Chvalčov, Rataje, Roštění, Rusava, Rymice, Prasklice, Žeranovice, Pravčice, Počenice atp.

   Vyzýváme proto všechny oddíly kopané, aby se nad touto skutečností zamyslely a pomohly nám v naší činnosti tím, že nahlásí nové zájemce o funkci rozhodčích tooto nejpopulárnějšího sportu u nás. Očekáváme pomoc od všech oddílů a těšíme se na další spolupráci.

Komise rozhodčích

fotbalového svazu Kroměříž

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XXVII/číslo 10 )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78065
Dnes: 0
Online: 2

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery