Úvod » SEZONA 1974-1975 » MUŽI

Kopaná skončila, hodnotíme

publikováno 05.11.1974 (aktualizováno 04.04.2020)

Zahájení soutěží v kopané okresu Kroměříž před téměř čtyřmi měsíci byla věnována předsednictvem Okresního fotbalového svazu i jeho komisemi mimořádná pozornost a nyní, po ukončení podzimních soutěží, nastal čas k provedení bilance.

   Začínáme nejvyšší soutěží - okresním přeborem. Hraje zde 12 oddílů a již po několika kolech bylo jasné, že o vedoucí pozice budou bojovat Dřínov a Roštění a naopak v zadním sledu Prusinovice, Rajnochovice, Rymice a Břest, který zůstal nakonec beznadějně černým vzadu. Podrží-li si oba vedoucí oddíly dobrou formu i na jaře, musí vyjít vítěz z této dvojice. Nesporně největší naději na postup do vyšší soutěže má Dřínov, neboť Roštění sehrálo na vlastním hřišti šest utkání, Dřínov pak jen pět a také proto, že Roštění jede do Dřínova, Prasklic a Hulína, kde na podzim žádný oddíl plně neuspěl. Necháme se však překvapit na jaře, neboť ani Hulín na 6. místě není bez nadějí, neboť proti ostatním před sebou mimo Dřínova má k dobru jedno utkání na vlastním hřišti. O posledním by mělo být rozhodnuto, neboť Břest hraje naopak šest utkání venku a ostatní před ním jen pět zápasů.

   Celkem bylo odehráno v podzimní soutěži 132 utkání a nastříleno 464 branek, tj. slušný průměr přes 3,5 branky na jedno utkání. Domácí hřiště však nebyla žádnou nedobytnou tvrzí, neboť ze 132 bodů, o které se hrálo, získali hosté 58, což činí 44 procent! Pro některá mužstva byla vlastní hřiště skutečnou pohromou. Tak např. Rusava získala ze šesti utkání doma jen 5 bodů a venku z pěti utkání osm bodů! Příznivci kopané na Rusavě viděli jen dva góly v síti soupeře ve všech utkáních. Vítězství svého mužstva na vlastním hřišti neviděli příznivci z Prusinovic, Rymic a Břestu. Na hřišti soupeře naopak nedokázali zvítězit hráči Břestu, Rajnochovic a Prasklic. Nejlépe se dařilo venko vedoucím oddílů Dřínova a Roštění, které neokusily hořkost porážky a svorně ztratily po dvou bodech nerozhodnými výsledky. Mnoho si užila zvláště disciplinární komise, i když nejméně s oddíly okresního přeboru.

   Výsledky její práce i v okresním přeboru svědčí však o značném zanedbávání politickovýchovné práce v některých oddílech, která je zřejmě jejich okrajovou činností. Nebylo jednoho kola, kde by nebylo co řešit, nejvíce v 8. kole - 10 přestupků, nejméně v předposledním kole - 1 přestupek. V evidenci je 40 napomínaných hráčů a bylo vyměřeno osm měsíců nepodmíněných a 102 podmíněných trestů.

   V tomto směru jsou příkladem dobré práce v Prasklicích a Dřínově. Rekord, bohužel smutný, mají v napomínání Rymice se 7, Roštění se 6 a Prusinovice s 5 hráči! Pro trojí napomínání si nezahrál např. Lubomír Horák z Rajnochovic a nepolepší-li se Jan Lešák a Jiří Mrázek z Prusinovic, Jiří Olša a Antonín Marek z Rymic, Lubomír Vodárek z Lubné, očekává je stejný osud, neboť byli již dvakrát napomínáni.

   Kapitola sama pro sebe je však neukázněnost hráčů Antonína a Františka Zatloukalových z Břestu, kteří vyčerpali již téměř všechny druhy trestů a nezlepší-li se ve svém jednání na hřišti, pak nejen, že si mnoho na jaře nezahrají, ale poškodí své spoluhráče a celý oddíl. Je tedy vidět, že rezervy v oddílech jsou a zimního období je třeba využít hlavně tam, kde není doceňována.

-HF-

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XXV/číslo ? )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78080
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz