Úvod » SEZONA 1974-1975 » MUŽI

NEŽ ZAHÁJÍ FOTBALOVÉ SOUTĚŽE

publikováno 08.08.1974 (aktualizováno 02.04.2020)

Už to tedy znovu začíná! V neděli 18. srpna 1974 bude zahájen další fotbalový ročník 1974-1975. Nás samozřejmě zajímají soutěže dospělých v rámci okresu, pak Jihomoravského kraje a Moravy, kde máme v moravské divizi dva zástupce - Slavii Kroměříž a TJ Kroměříž - v nejvyšší krajské soutěži - v krajském přeboru - nemá náš okres zástupce, až v I. A třídě, skupině B, je to Technoplast Chropyně a v I. B třídě má náš okres největší zastoupení - hrají zde Slavia Kroměříž B, Sj Morkovice, Sj Všetuly, S. Zdounky, T. Bystřice p. H., RH Holešov, TJ Holešov a nováček soutěže Nářadí Zborovice.

   Přestávka, jakkoliv krátká, zvýšila naši chuť po dobré kopané, zvláště, když jsme se někdy přesvědčili, že ji umíme hrát, a že by bylo dobré hledat ve fotbalovém hnutí nejen zápory, ale i klady. Zahájení nové sezóny by mělo být pro nás ovšem pobídkou, aby těch kladů bylo ještě více. Nebuďme skromní a neříkejme, že my, diváci, tady hrajeme jen docela malou úlohu. Právě naopak, otázky prostředí, vzájemných vztahů, čistoty hry, to všechno jsou fakta ... (chybí text) ... tom lepším případě) nebo - v tom horším - znechucený a rozzlobený. Okamžitě zapomene na dobrou hru i nejlepší snahu a poražení chlapci přestávají být "jeho" a stávají se neschopnými "lazary", které "příště určitě nepřijde povzbudit".

   Střetnutí fotbalového podzimu nám - doufejme - dají mnoho pěkných zážitků, hráčům, trenérům a rozhodčím nejeden příklad. Dají i našim divákům příležitost k sebezpytování, k hodnocení jejich vlastního fandění. Dobře jich využije každý, kdo bude hledat ve svém oblíbeném sportu radost a bude nacházet uspokojení v bojovných, kvalitních a postivých výkonech, neuvidí jen výsledek, ale bude posuzovat hru.

   Politickovýchovná komise OFS v Kroměříži se na své srpnové schůzi zybývala politickovýchovnou prací v našich fotbalových oddílech a před nadcházející sezónou 1974-1975 se obrací na všechny, kdo mají co do činění s kopanou.

   Obracíme se proto na hráče, aby na hřištích i mimo ně, vystupovali vždy čestně a své fotbalové umění a treéninkové úsilí neznehodnocovali hrubostí, neovládáním se, nesportovními projevy, nedostatečnou bojovností nebo nesprávným vystupováním v osobním životě. Jen tak mohou být vzorem ostatní mládeži, která je pozorně sleduje.

   Obracíme se na rozhodčí, aby důsledně postupovali jedině v duchu pravidel kopané a v duchu socialistické morálky s vědomím, že jejich činnost má nemalý vliv nejen na samotnou hru, ale též i na výchovu tisíců diváků.

Obracíme se na všechny příznivce kopané, aby hojnou účastí a nadšením pro hru povzbuzovali fotbalisty, aby objektivně posuzovali dění na hřištích, aby se nikdy nedali strhnout k projevům, nedůstojným člověka, a spravedlivě ocenili svědomité výkony obou mužstev.

   Obracíme se na funkcionáře fotbalových oddílů okresu a trenéry, aby pracovali odpovědně a všestranně dbali o čestné soutěžení a pravého sportovního ducha. V tom se prakticky projeví též i jejich politickovýchovná činnost.

Jaroslav Rýpal

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XXV/číslo ? )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78080
Dnes: 0
Online: 3

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery