Úvod » SEZONA 1972-1973 » MUŽI

Ke skončenému okresnímu přeboru v kopané

publikováno 12.07.1973 (aktualizováno 29.02.2020)

Před nedávnem vsítili útočníci poslední branky, brankáři si naposledy zalovili ve svých sítích a funkcionáři i diváci si oddechli, že už ten fotbalový maratón konečně skončil. My se vracíme několika postřehy k jarnímu kolu, které bylo podstatně zajímavější a vyrovnanější než podzimní.

   Nebýt šestibodového náskoku Slavoje Morkovice z podzimního kola, tak by jistě do vyšší soutěže postoupily Bařice nebo Prasklice. Morkovice rozdávaly na jaře body i na vlastním hřišti. Prohrály se S. Rataje, se S. Prasklice, remizovaly se S. Počenice a se S. Lubná. Nejvyšší porážku utrpěly na Rusavě - 4:0, ale vynahradily si to vítězstvím doma nad S. Rajnochovice 7:0. V rozhodujícím střetnutí však přece jen zvítězilo mužstvo Sj Morkovice v Bařicích 2:1. Mužstvo je mladé a bojovné, několika jedincům by však neškodilo více sebeovládání.

   Svůj standard si udržela družstva na 2. a 3. místě - S. Prasklice a S. Bařice. Šlapala Morkovicím na paty, ale nakonec zůstala 2 body za vítězem. U Prasklic jsme obdivovali zdravou bojovnost, u Bařic solidní techniku.

   Zvláštní zmínku si zaslouží kolektiv S. Lubná. Toto mužstvo produkovalo na jaře nejlepší kopanou. Škoda, že měli Lubenští z podzimu tak velkou bodovou ztrátu na Morkovice. Zachovají-li si tak přísný režim tréninků a sportovního ducha na hřišti, jistě budou v příštím ročníku okresního přeboru kopané patřit k favoritům.

   I družstvo S. Rusava hrálo na jaře podstatně lépe než na podzim. Domácí prostředí mělo na hřišti ve Slavkově p. H. Mužstvo hrálo účelnou, útočnou kopanou, vždyť na jaře jen třikrát prohrálo.

   Mnohem více se očekávalo od družstva Nářadí Zborovice. Při dobrých podmínkách, které oddíl má, bylo překvapením, že muselo být vyřazeno několik mladých hráčů a za ně nastoupili ti, kteří již pomalu věšeli kopačky na hřebík nebo už je měli na odpočinku. Překvapením snad byla porážka v posledním mistráku s posledním Hulínem B 3:1.

   Jen díky bodovému zisku z podzimu se v přeboru udržel S. Dřínov. Na jaře získalo družstvo jen 7 bodů a pasivní skóre 16:26. Největším překvapením bylo jistě vítězství posledních Rymic v Dřínově 4:0.

   Hlubší rozbor by si jistě zasloužilo mužstvo Rozkvětu Počenice, oddíl, který má několik schopných funkcionářů. Mužstvo vždy zklamalo, když to diváci nejméně čekali.

   K nejslabším v okresním přeboru patřila družstva S. Rymice, S. Rajnochovice a Sp. Hulín B. Cíl oddílu Rymice byl splněn - udržel se v okresním přeboru a získal zkušenosti. S. Rajnocovice má v mužstvu několik silných jedinců, kteří své schopnosti neumějí dát celému kolektivu. Podaří-li se to, bude umístění Rajnochovic mnohem lepší. Sestupující Sp. Hulín B má dost široký výběr hráčů. Více než umění fotbalové chybí hráčům správné morálně volní vlastnosti.

   Z loňských nováčků - S. Rymice a S. Bařice - tedy nesestoupil nikdo. V příští sezóně se v okresním přeboru utkají mužstva s vítězem III. třídy S. Břest a snad i S. Prusinovice.

Miroslav Horák

( zdroj: KROMĚŘÍŽSKÁ Jiskra ročník XXIV/číslo 28 )

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 78007
Dnes: 16
Online: 2

Aktualita

Videogalerie
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz